Sh’Bam-peruskoulutus lontoon kielellä – Kääks!

Tammikuu on vaihtunut helmikuuksi ja tämähän tarkoittaa sitä, että mun Sh’Bam -peruskoulutukseni koittaa jo viikon kuluttua! Materiaalit saapuivat juuri sähköpostiini ja aloitan Sh’Bamin parissa siis ohjelmasta nro. 27. Oon ollut tällä viikolla flunssassa ja kuumeessa, joten tanssiharjoittelut pääsevät alkamaan aikaisintaan vasta tulevana viikonloppuna.

Katsottuani ohjelmaa pari kertaa läpi, uskon, että selviän haltuunotosta kuitenkin ennen peruskoulutuksen koittoa. Onhan Sh’Bam ajallisesti vähän lyhyempi tunti (45min). Ja toisaalta, liikkeitä ja tapahtumaa on vähän vähemmän, kuin jamin pitkiä ja nopeatempoisia koreoita rakennettaessa. Toisaalta, Sh’Bamin haaste on se, että jokaisessa biisissä on erilainen koreografia, eikä mulla ole kropassani hallussa vielä lajille tyypillisiä usein toistuvia liikkeitä, joten kovaa työtä edessä koko viikko, kunhan ensin parannun treenikuntoon! Oon koittanut olla ottamatta stressiä, vaikka oon nyt kipeänä. Toivon vaan, että viikonloppuna pääsisi jo vähän fyysisesti tekemään jotain.. Oli tää kuitenkin verrattain parempi viikko sairastua kuin ensi viikko. Positiivinen asenne kunniaan ja mitä näitä nyt oli.

Snapchat-392056838

Sain myös ilmoitusluontoisen asian sähköpostiini tällä viikolla. Alkuperäinen kouluttaja on estynyt pitämään peruskoulutusta, joten tilalle on saatu uusi. Okei, hyvä juttu. Koska olisi harmittanut, jos homma olisi peruuntunut ja siirtynyt johonkin kesään asti. Mutta tiedättekö, mikä aiheuttaa tässä jutussa vähän harmaita hiuksia? No jep, kouluttaja tulee ulkomailta, joten koulutus käydään englanniksi!! Voi jestas! Kaikki jotka mut tuntee, tietää myös sen, että oon melkein kaikessa muussa hyvä tai edes kohtalainen – paitsi englannin kielessä. En vaan osaa. Että joo. Kieltämättä tuli pieni ahdistus tästä, mutta ei auta kuin yrittää parhaansa. Koitan lohduttaa itseäni viime syksyisellä onnistumistarinallani. Muistan nimittäin, kun sain jamimateriaalit käsiini ihmetelleeni vähän epäuskoisena, mistä lähtien mä oon muka osannut tanssia ja taitanut englannin kieltä (koska matskuthan on englanniksi). Ja kuten tarina kertoo: siitäkin selvittiin.

Eli ehkä mä pärjään?

Koitan tosiaan viikonloppuna käynnistellä Sh’Bamin haltuunottoa. Peruskoulutus on tolloin 11-12pvä helmikuuta. Olin alunperin hankkinut itselleni hotellin vain lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi, mutta nyt kun aloin hankkia matkalippuja kohteeseen, tajusin, että mun olisi pitänyt lähteä jollain 05:07 junalla, jotta ehtisin ajoissa paikanpäälle. Ja matkaan kuluu tuohon aikaan viikonloppuaamusta about kolmisen tuntia, joten siihen lisättynä englanninkielinen koulutus ja muutenkin jännitys uuden lajin haltuunotosta ja vieraalla paikkakunnalla seikkailemisesta, tulin siihen lopputulokseen, että haluankin lähteä jo perjantaina. Saanpahan herätä rauhassa lauantaipäivään, käydä hotelliaamiaisella ja katsoa etukäteen, miten pääsen julkisilla Käpylän ftness24seven -kuntosalille. Ah, kuulostaa niin paljon rauhallisemmalta, kuin liian pitkä päivä tampereelta startattuna. Rahaa kuluu kyllä hurjasti enemmän, mutta toisaalta ehkä hyvä fiilis ja stressittömyys on nyt tärkeämpää. Tai siis onkin. Aion lähteä jo perjantaina töiden jälkeen kohti Helsinkiä. Onnibussilla rennosti Helsinkiin ja yöksi keskustaan hotelliin.

Snapchat-2108061185

Tällä kertaahan mulla on erilainen lähtökohta koulutukseen mennessä – mun on vähän niinkuin pakko päästä läpi. BodyJamiin menin yksityishenkilönä, eikä tulevista ohjauksista ollut vielä mitään tietoa. Kunhan mentiin askel kerrallaan. Mutta nyt kun kuntokeskus maksaa mun koulutukseni, mun on tietysti saatava koulutusviikonlopun päätteeksi mukaani kirjallinen lupa ohjata lajia asiakkaille. Ja ensimmäinen oma Sh’Bam -tunti onkin itseasiassa heti koulutusta seuraavana lauantaina. Ja siitä ihan jokaisena lauantaina toukokuuhun saakka! Että joo, parempi valmistautua tyylilleni uskollisesti mahdollisimman hyvin, jotta pääsen läpi. Etenkin, kun se lontoon kieli…

Mut kyllähän mä pystyn tähän, eikö vain?

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramissa. Ootko muuten huomannut, että myös tänne portaaliin on tullut tykkäysmahdollisuus. Tossa postauksen otsikon alla on pieni sydän, jotka klikkaamalla tuet blogini näkyvyyttä portaalissa, Kiitos <3

Milla

4 vastausta artikkeliin “Sh’Bam-peruskoulutus lontoon kielellä – Kääks!”

 1. Onhan tuo kouluttajan vaihtuminen tosi jännää. Jouduttekohan ohjaamaan englanniksi vai voitteko halutessanne vetää ihan suomen kielellä?

  Onneksi sh´bamissa kuitenkin annetaan tekniikkaohjeita tosi vähän muihin lesmills-lajeihin verrattuna, tärkeämpää on hyväntuulisuus ja kannustava asenne, tai näin mä ainakin olen ymmärtänyt useamman sh´bam-ohjaajan tunneilla käytyäni. Tietenkin sitä pitää olla äänessä, mutta höpöteltävät asiat on kai usein biisien sanoituksista napattuja(?)

  Oletko muuten itse käynyt sh´bam-tunneilla? Kun et ainakaan muistaakseni ole niistä blogissasi hehkuttanut.

  • Jännittävää nimenomaan! En oo uskaltanut edes kysyä. Joka tapauksessa aion tehdä kaikkeni, jotta pääsen läpi. Jos se vaatii ohjausten opettelua englanniksi, nii enemmän töitä vaan että selviän :D

   Ja joo, oot oikeessa siinä, että Sh’Bam on ennen kaikkea fiilislaji. Ohjaajalla täytyy olla hyvä ja vahva tekniikka, mutta jamiin verrattuna sitä ei niinkään koiteta opettaa asiakkaille. En oo nyt hirveesti itse asiassa käyny tunneilla. Salijutut Ja bj-ohjaukset on ollu jo kaksistaan semmonen combo et on vähä hakenut toimivaa yhteensovitusta :-) Mut et laji on kyllä tuttu, joskin bodyjamista asiakkaana verrattain paljon enemmän kokemusta.

 2. Hei!

  Olen itsekin miettinyt kouluttautumista Les mills -ohjaajaksi, joten jäin miettimään sitä, kun sanoit, että edelliseen koulutukseen osallistuit yksityishenkilönä eikä ohjauksista ollut vielä tietoa. Suorititko siis Body jam -ohjaajakoulutuksen hyväksytysti ja otit tämän jälkeen yhteyttä saliin/saleihin, että olisit kiinnostunut ohjaamaan tunteja? Lisäksi haluaisin kysyä, että jos et olisi suorittanut koulutusta hyväksytysti, niin menetätkö tässä tapauksessa vain koulutusrahat? :)

  Olen yrittänyt googletella asiaa, miten muut ovat päätyneet ryhmäliikuntaohjaajaksi, mutta tästä ei tunnu löytyvän kunnollisia ohjeita/kirjoituksia. Tämä olisikin minusta hyvä aihe blogiisi. :)

  • Tuolta mun blogin arkistosta itse asiassa löytyy aika tarkasti mun matkani kohti ohjaajuutta :) (syyskuu-lokakuu 2016) jos jaksat käydä lueskelee.

   Mutta siis juttu meni juurikin noin et halusin ensin päästä läpi ja vasta sitten aloin soitella ja lähettää postia joka paikkaan – hakea niin sanotusti töitä itelleni.

   Jos koulutus ei olisi mennyt läpi, nii sen jälkeen on mahdollisuus kuvata uudestaan ohjaukset ja lähettää ne arvioitavaksi ja saada sitä kautta lupa ohjata asiakkaille. Eli peli ei ole menetetty (eikä rahat saati toive ohjaajuudesta) vaikka koulutuspaperissa lukiskin Fail. Työtä se vaatii, mutta sillähän saadaan myös pidettyä LM-Lajien tasoa yllä.

   Kiva ku kysyit aiheesta! Laita ihmeessä jatkossakin kommenttia, jos tulee jotain mihin ehkä osaisin vastata. Ja ehdottomasti koulutukseen hei, jos oot innostunut! ♡ Mikä laji sulla olis toiveissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 18
Tykkää jutusta