Sh’bam Initial Training

Edellisen kerran blogia päivitellessäni arvelin, että täällä tulee olemaan seuraavan viikon ajan melko hiljaista. Olin flunssassa melkein kolmatta viikkoa, ja samaan aikaa piti valmistautua peruskoulutukseen ja selviytyä arkityöstä. No, näinhän siinä juuri kävikin. En ole kirjautunut blogiin lainkaan kuluneen viikon aikana, mutta pääsin tosiaan osallistumaan koulutusviikonloppuun ja vieläpä suhteellisen terveenä. Se oli kaikkein tärkeintä. Sh’bamin peruskoulutuksesta on nyt kotiuduttu, ja kaiken kaikkiaan viikonloppu tiivistyy kyllä tähän kuvaukseen: raskas mutta antoisa.

Lähdin perjantaina suoraan töistä matkaan kohti Helsinkiä. Olin valmistautunut viikonloppuun katselemalla master classia läpi, kuuntelemalla biisejä sekä lukemalla ohjaajamanuaalia ja tekemällä itselleni muistiinpanoja, jotka helpottivat koreografian opettelua. En päässyt tanssimaan ohjelmaa läpi juuri lainkaan etukäteen, mutta onneksi tämä ei haitannut suoriutumistani. Viikonloppuna tanssittiin monen monta kertaa kaikki biisit läpi, joten äkkiä ne tulivat fyysisestikin kropalle tutuiksi.

Jos BodyJamin peruskoulutuksen porukka oli pieni ja tiivis, vain noin kymmenkunta henkilöä, niin tämä Sh’bamin vastaava oli oikein intensiivikurssi. Jep, arvaatteko, montako osallistujaa koulutuksessa oli? Kyllä vain, minä ja kolme muuta. Olin kyllä kovin innoissani tästä, sillä meistä muodostui tiivis porukka, jossa oli hyvä ja turvallinen harjoitella uutta lajia ja sen ohjaamista. Ja parasta oli se, että ihan aidosti oikeasti kaikki kannustivat toisiaan ja toivottiin yhteishengen mukaisesti, että kaikki saavat PASS-lapun mukaansa viikonlopusta. Olimme kaikki hyvin erilaisia sekä tanssijoina että ohjaajina, kukin omien taustojen kanssa ottamassa lajia haltuun. Saatoin olla edelleen kokemattomin ohjaajaurallani, mutta bodyjamtausta antoi kyllä hyvää varmuutta liikkumiseen.

”Girl, you know how to move! I love your style! Very good role model, love the way you dance!”

En varmasti ikinä unohda kaikkia kauniita sanoja, joilla muakin kannustettiin viikonlopun aikana! Edellämainitut olivat kouluttajan palautteita ohjauksistani. Onnistuin saamaan bileet pystyyn jo ensimmäisissä ohjauksissa, ja oli niin ihana, kun muut osallistujat sitten kertoivat kaikkia kehuja, kuinka sen tein. Oli kuulemma kouluttajankin mielestä juuri sitä Sh’bamin hengen mukaista – siis järkätä kaveriporukalle partyt, joissa jokainen danssaa tyylillään ilman stressiä.

Koulutus käytiin tosiaan englanniksi, sillä kouluttajana oli norjalainen Ragnhild Lien. Aivan uskomattoman inspiroiva persoona, huikeen kannustava ja positiivinen kouluttaja ja ihanan iloinen ja herskyvä persoona, btw jos joskus tulee vastaan LM-merkeissä. Oltiin hyvissä käsissä, ja vaikka ensimmäisenä päivänä tulikin pieni itku tirautettua, kun koin englanninkielen liian isoksi taakaksi itselleni, loppujen lopuksi selvisin oikein hyvin. Koulutuksen teoriaosuus ja master class olivat siis englanniksi. Samoin kaikki keskustelut ja palautteet tietenkin. Mutta kerrottuani avoimesti tästä, että koen hurjan stressaavaksi ajatukseksi, että mun pitäisi ohjata omat biisini englanniksi, sain luvan ja vapautuksen ohjata suomeksi. Kenellekään mulle osallistujalle englanti ei ollut minkäänlaine ongelma. Ja no, lopultahan ne munkin vedot oli sellaista sekoitusta, jota kutsuimme leikkisästi nimellä finglish. Hassua huomata, mutta niin siinä vain kävi, että kun koko viikonlopun kuuntelet liikkeiden ja ohjeiden nimiä englanniksi, niin eipä niille löydykään suomenkielistä vastinetta. Mun ohjaukset meni siis jotakuinkin ajatuksella: ”step, back,walk walk ja rokkaa lantio.”

Ettääää, tervetuloa vaan tanssimaan mun ihan ensimmäiselle omalle Sh’bam-tunnille jo tämän viik0n lauantaina 18.2.2017 klo 11.30 @gogopark. Ohjelmassa Sh’bam27. Ihana, ihana ohjelma. Ja jonkinlaista finglishiä tiedossa. Tuu todistamaan tätä tapahtumaa, jos mahdollista <3 Eli kyllä vain, jatkossa lauantaisin tanssitaan Sh’bamin merkeissä, sill’ä sain mukaani tuon ylläolevan, niin kovasti toivotun, PASS-lomakkeen. YEA, COOL! NÄHDÄÄNHÄN TUNNEILLA?!

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramissa. Ootko muuten huomannut, että myös tänne portaaliin on tullut tykkäysmahdollisuus. Tossa postauksen otsikon alla on pieni sydän, jotka klikkaamalla tuet blogini näkyvyyttä portaalissa, Kiitos <3

Milla

5 vastausta artikkeliin “Sh’bam Initial Training”

 1. Miten helposti noihin pääsee mukaan? Onko tunnilla paljonkin ensikertalaisia? Mua tää sh’bam kiinnostais kun tunteja pidetään mun kotisalillakin… en oo vaan vielä uskaltautunut kun ei ole tanssikokemusta kuin yön pikkutunneilta

  • Pääsee helposti mukaan, sillä tekniikkaa eikä pitkiä koreoita opeteta:) Tunneilla käy laidasta laitaan eri ikäisiä ja taustaisia ihmisiä, laji sopii oikeasti IHAN kaikille, jotka haluu pitää hauskaa, nauttia tanssista ja musiikista ja hikoilla! Eli ehdottomasti, jos kiinnostaa niin kokeilemaan vaa rohkeasti :-)

 2. Onnea! Ihan huikea suoritus, saat olla ylpeä :) Lauantaina tulee olemaan myös mun eka sh’bam-tunti (siis asiakkaana), jos vaan millään tervehdyn siihen mennessä! Jänskättää vähän ja sizzlereitä oon kovasti vilkuillut. Osaatko sanoa että onko sh’bam loppujen lopuksi sen helpompi kuin jamikaan? Mietityttää, kun siinä on niin kamalasti kappaleita että käykö niin, että juuri kun on yhteen biisiin edes jotenkin päässyt mukaan niin heti vaihtuu toiseen biisiin :D Tai pääseetkö itse sh’bamissa lähellekään sitä tunnetta mikä jamissa tulee parhaiden biisieen kohdalla / viimisissä biiseissä? Innolla mä lauantaita silti odotan, sun jamitunnit on olleet ohjauksellisesti niin ihania että enköhän mä sielläkin pärjää.

  • Kiitos kovasti! Pidän peukkuja, että tervehdyt lauantaiksi :-) On tässä onneksi vielä aikaa!

   Kyllä mä uskallan sanoa, että Sh’Bam on helpompaa asiakkaana kuin bodyjam. Toki oot oikeassa, että periaatteessa toistoja ei tuu niin paljpn kuin jamissa, kun jokaista liikecomboa mennään vain sen yhden biisin ajan. Mutta toisaalta nää combot on paljon helpompia kuin jamissa.. Uskon, että silti pätee sama sääntö, että kivempaa siitä tulee, kun pääsee pari-kolme kertaa fiilistelemään uusia liikkeitä ja biisejä – sen jälkeen tietää, mitä tulee ja voi vaan antaa palaa!!

   Ja KYLLÄ. Ihania biisejä tossa ohjelmassa, ja pelkästään, kun eilen harjoittelin niiden ohjaamista, niin hymy oli kovin leveellä ja ihokarvat pystyssä, haha :D Vaikkei ollu muita salissa, kuin minä yksin. Toivon kovasti, että ohjaajana pystyn antamaan asiakkaille sellaiset fiilikset lajia kohtaan, että todellakin voi vaan heittäytyä omalla tyylllä ja antaa musiikin viedä <3 Ihan parasta!

 3. Näitä sun tanssiaiheisia postauksia on ihana lukee, kun niistä välittyy se aito innostus ja rakkaus lajiin! <3 mulla on vajaa parin viikon päästä jännät paikat, kun osallistun itse myös sh'bam peruskoulutukseen! Ohjelma 27 on ihan mieletön ja sitä on ollut ihana treenata, mutta nyt oon ihan samanlaisessa tilanteessa kun sä: flunssa iskin tännekin eli treenit on hetken aikaa pannassa… Pidä mulle peukkuja pystyssä, tää on mun eka LM-lisenssi ja jännittää kyllä jo ihan kiitettävästi et oonko kuitenkaan tarpeeks hyvä :D pitää löytää se luotto kohilleen ja päättää että oon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 32
Tykkää jutusta