Kannattiko Roaccuttankuuri?

Kävin viime viikolla Roaccuttankuurin tiimoilta lopputarkastuksessa. Niille, jotka eivät ole mun tarinaani aiemmin seuranneet, lyhyt tiivistelmä menee jotakuinkin näin: Oon murrosiän alkutaipaleelta asti kärsinyt aknesta. E-pillereillä sitä saatiin ajoittain parempaan kuntoon, mutta migreenidiagnoosin saatuani mun piti lopettaa pillerit yli kymmenen vuoden käytön jälkeen. Lopetin pillerit siis syksyllä 2014 ja siitä ihoni lähti samantien pahenemaan murrosikäasteelle, ja keväällä 2015 mun akneni oli niin sairaan kipeä ja ruma, että hakeuduin lääkäriin. Ensimmäisestä eikä toisesta antibioottikuurista ei erilaisiin voiteisiinkaan yhdistettynä ollut apua, joten viimeisenä oljenkortena ehdotuksena tuli Roaccuttankuuri. Tämän aloitin syksyllä 2015.

Lähtötilanne oli tosiaan se, että mun itsetuntoni ja melkeinpä elämäniloni olivat ihan hukassa, koska tunsin itseni niin kovin rumaksi aknen kanssa. Se oli myös kipeä, ja esimerkiksi treenatessa yläselkä ja takaolkapäät huusivat apuja, kun hiki kosketti rikkinäiseen ja tulehtuneeseen ihoon! Samaan aikaan mulla oli myös ongelmia kilpirauhasen kanssa, joten kroppa oli pöhöttynyt ja keräsi kiloja freesistä elämäntyylistäni huolimatta. No, vyyhtiä lähettiin purkamaan, ja kuten viimeaikaisissa postauksissa oottekin varmaan rivien välistä lukeneet – mä voin tällä hetkellä todella hyvin. Ja yksi syy tähän on tottakai se, että Roaccuttankuuri on tehonnut mun akneeni! Tässäpä nyt joitain kuvakollaaseja loppukesästä 2015 tähän hetkeen asti. Kauniita on joo, tiedän. Mutta en oo nyt käyttänyt siis noissa mitään filtereitä, jotta iho näkyisi mahdollisimman sellaisena, kuin se luonnonvalossa oli kuvanottohetkellä. Kollaasit on siis about ajoilta syyskuu-lokakuu-tammikuu-huhtikuu.

PicsArt_1460209903931 PicsArt_1460209850058 PicsArt_1460209771419 PicsArt_1460209648506

Kuurista varoitellaan paljon, onhan se raskas maksalle ja kropalle ylipäänsä. Puhumattakaan siitä, että se on sikiömyrkyllinen lääke. Kuurin tiimoilta joutuu siis käydä verikokeissa muutamia kertoja ja olemaan tarkka esimerkiksi ehkäisyn suhteen. Sivuoirelista on pidempi kuin valtion velka, mutta käytännössähän siinä vain kerrotaan kaikista mahdollisista sivuvaikutuksista. On siis hyvä olla tietoinen riskeistä, mutta toisaalta osa kuuriin liittyvistä kauhuskenaarioista ja huhupuheista lienee liioiteltuja. Itselleni kuuri ilmeisesti sopi tavanomaisen hyvin, koska en kärsinyt muusta kuin silmien, nenän ja huulien kuivumisesta. Ja nehän on voiteilla ja tipoilla hoidettavissa arjessa. Huuli tosin on ollut halki jo varmaan kuukauden, ah kuinka kaunista! Mutta siihenkin sain reseptillä jotain bepanthenia tehokkaamapaa voidetta. Eiköhän toikin hoidu.

Ja mitäs sanotte ihosta, oliko kaiken väärti vai? Omasta mielestäni todellakin! Viimeistelyihin on vielä määrätty reseptillä paikkallisesti laitettavaksi voidetta. Mutta en vois kyllä olla onnellisempi naamastani just nyt! Tottakai siellä näkyy arpia aknen jäljiltä, mutta omalla mittapuullani tää lähentelee jo täydellisyyttä<3

Blogi päivittyy myös  Facebookissa  ja mun arkisia touhuja voi seurata Instagramissa  sekä nykysin myös snpachatissa nimimerkillä millariutta.