Haluaisitko sä kokeilla omaa mavemaksimia?

Olin tänään Wolfilla pt-treeneissä, ja aiheena oli selkätreeni. Jalat oli aika juntturassa vielä lauantaisesta fitfarmin pt-päivän treenistä, mutta halusin silti tehdä selkää. Eiköhän ne siitä lämpiä ja kivut unohdu, kun pääsee taas vauhtiin, ajattelin. Ja näin kävikin. Edellisen kerran, kun oon vetoa tehnyt ohjatusti, se oli treenin viimeisenä liikkeenä. Tai no, itseasiassa, nyt kun mietin, niin siten se on tainnut olla joka kerta. Ensin on tehty kaikkia muita selkäliikkeitä ja loppuun maastaveto. Ja nyt käytiin keskustelua treenin alkuun – minkälaista settiä olisi toiveissa? No, olin kai jotenkin liian energisellä tuulella, sillä kun Tero sanoi, että tehdään veto loppuun, niin mä ehdotinkin, että josko se olisikin tänään pääliikkeenä. Heti treenin kärkeen, niin ei voi ainakaan kehitellä syitä, miksi ei nousisi. Ja niin lähdettiin vetämään.

Ensin lämmittelyä neljälläkympillä, sitten vähän isommilla. Sain palautetta, että mulla on hyvä tekniikka tehdä kyseistä liikettä. Kiva kuulla! Lämmittelyjen jälkeen lopetin katsomasta painoja tangossa, ja keskityin vain tekemiseen. Sain taas vaikka kuinka paljon tietoa aiheeseen liittyen ja oma tekemiseni vahvistui entisestään. Jossain kohti tero kysyi, haluaisinko kokeilla omaa maksimia? Sen enempää miettimättä vastasin, että eikai kokeilussa mitään menetä. Ja päätös oli sillä tehty – kokeillaan maksimiykköstä!

screenshot_20160911-172526

Oma taustani maastavedon kanssa on siis se, että teen sitä selkätreenin yhteydessä melko säännöllisesti. Viime syksynä vedin 105 kg Teron ohjaamissa treeneissä. Ja nyt heinäkuussa oltiin kesäloman aikaan salilla, niin kokeilin sillon uutta ennätystä ja nostin 110kg. Ero ei ole sikäli suuri tuohon syyskuiseen, mutta silti musta tuntui voittajalta, sillä terveyteni ja kuntoni kanssa oon kuitenkin tullut ihan hurjasti eteenpäin tuon syyskuun jälkeen. Ja itseasiassa sain tänään sellaisenkin palautteen ihan ohimennen, että oon timmiytynyt. Jea, kiitos. Niin oonkin! Ja takaisin aiheeseen, eli maastavetoon. Sovittiin, että Tero hoitaa painot tankoon ja mä vaan nostan. Sain hyvän vinkin, miten puristaa painavankin lastin ylös. Ettei sillain kisko väkisin, vaan tunnistaa sen raskaan vaiheen siinä alussa ja keskittää kaiken puristuksen siihen kohtaan. Ja sitten vaan voimalla ylös! Vaikea selittää, mutta ihan sairaan hyvä vinkki, ja toimi mulla!

Vedin siis vaan ykkösiä ties millä painoilla, ja sopimus oli, että vasta treenin päätteeksi kysyn, mitä tuli nostettua. hehe. JA arvaatteko mitä! Nyt on henkilökohtainen maastavetomaksimi taas astetta parempi: 1x120kg!! Jee, hyvä minä! Tuli niin sairaan hyvä fiilis, kun tuli tollainen onnistuminen ja eteneminen taas. Ja kun sain oikeasti kannustavaa palautetta, että mun tekniikka on tosi hyvä. Ihan sellanen kuin pitääkin. Ja tehtiin nyt myös suunnitelma tälle syksylle, miten treenaan jatkossa vetoa. Sellainen suunnitelma, joka nostaa siis tuota ykköstä paremmaksi, mutta sopii myös mun treeniohjelmaan mitään muuttamatta. Bodailua kun tässä tehdään enemmän kun voimailua kuitenkin ;) Uskotte ehkä, että nyt on ihan voittajafiilis!!<3 Eli jos sä haluat kokeilla sun mavemaksimia, niin se pitää vain tehdä. Jos itsekin olisin nyt vastannut kieltävästi kysymykseen, ja sopinut vaikka vasta marraskuulle maksimivedon, niin kyllä vaan olisi jännittänyt etukäteen ja ehtinyt sumplia vaikka mitä juttuja sen takia. Aina on jalat kipeänä, päätä särkee tai on nukuttu huonosti – jos siis miettii maksimin kannalta. Se on niin raju, ettei siihen taida olla tällaisilla harrastelijoilla koskaan oikein hyvä hetki. Tai tavallista parempi hetki. Kilpailijoilla tottakai eri asia, silloin kaikki rytmitetään sen mukaan, että kisapaikalla nousee maksimi. Mutta jos oot ihan vaan tavan harrastelija niinkuin allekirjoittanut, niin kantsiihan tota maksimia joku päivä oikeasti kokeilla! Ei tätäkään oltu sen enempää suunniteltu tai valmisteltu, ja niin vain tuli tehtyä uusi ennätys. Cool, olen tyytyväinen!

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramista.