Roaccuttan puolivälissä

Hellou! Roaccuttan -kuuri on suurinpiirtein  puolivälissä meneillään ja ajattelin vähän päivittää tänne infoa siitä, miten homma on edennyt. Kuurille määritetään alussa siis jonkinlainen painoon perustuva tavoiteannos, joka saavutetaan kuurin aikana. Ja viimeksi viikko sitten ollessani yhteydessä ihotautilääkäriini, kuulin, että nyt mennään puolivälissä omaan tavoiteannokseeni nähden. Se miksi kirjoitan aiheesta tänne blogiin on yksinkertaisesti se, että aihe on kiinnostanut ja koskettanut niin monia,  että on mielekästä jakaa oma kokemukseni.

Oon tosiaan kärsinyt aknesta koko ikäni teinivuosista saakka, ja koska pillerien lopettamisen jälkeen homma riistäytyi aivan käsistä, hakeuduin alkusyksystä ihotautilääkärin vastaanotolle. Taustalla tietenkin se, että oon kokeillut kaikki keinot eri ruoka-aineiden välttämisestä maailman kalleimpiin ihonhoitotuotteisiin. Mikään ei auta, kun kyse on ihon sairaudesta, aknesta. Ei edes stressin vähentäminen ja maitotuotteiden skippaaminen – ja mitä näitä kaikkia ohjeita nyt onkaan. Niin. Tartuin siis jotakuinkin viimeiseen toivooni aloittaessani roaccuttankuurin. Tuntuu, että monilla on käsitys, että kuuri on todella vaarallinen ja raju ja käsittää paljon sivuvaikutuksia. Elin itsekin tässä ennakkoluulossa ennen ammattilaisen puoleen kääntymistä. Mua jopa vähän pelotti aloittaa kuuri – uskallanko? Syy siihen, miksi kuitenkin halusin ja uskalsin oli yksinkertaisesti ilmaistuna se, että akne haittasi liikaa mun elämääni. Se oli kipeä hikoillessa, kasvoja pestessä sekä meikatessa. Samoin se oli niin ruma, että vaikutti jo itsetuntoonkin. En näyttänyt lainkaan niin freesiltä ja terveeltä,  kuin mitä mä haluaisin näyttää. Kun kuitenkin elän siten, että näin pitäisi olla.

PicsArt_1450028278336
Ennen
PicsArt_1450027533823
Joulukuu 2015

Aloitin kuurin syyskuussa 2015. Annosta on nostettu pikkuhiljaa – iho on parantunut koko ajan. Ja mun fiiliksen on noussut sitä mukaa myös – luonnollisestikin :D Olkapäissä,  yläselässä eikä rintakehässä ole enää mitään ?! Ja kasvojenkin iho on jo todella siisti. Sivuvaikutuksia mulla ei ole ollut muuta kuin huulten ja nenän limakalvojen kuivuminen. Bepanthenia menee paljon. Eikä ilman sitä pysty olla edes tuntia. Mutta aika pieni hinta tästä onnesta!

Screenshot_2015-12-04-21-22-55-1-1

Jos sä kärsit aknesta, ja yhtään mietit roaccuttanin läpikäymistä, niin toivottavasti voin omalla kokemuksellani rohkaista kokeilemaan. Omalla kohdallani ainakin kaikki kauhuskenaariot kuurin suhteen on kumottu. Harmittaa ainoastaan se, että näinkin pitkään sinnittelin kamalan ihoni kanssa. Ja tokihan kuuri on vasta puolivälissä ja mitä tahansa voi vielä tapahtua. Emmä sitä kiellä ja pessimisti ei pety. Mut just tässä hetkessä roaccuttan on tuonut mulle pelkkää hyvää ;)