Huimaa edistymistä jo viikossa!

Viikonloppu on kulunut viime aikoina niin kovin tutuksi tulleissa merkeissä, BodyJamin parissa. Sain tosiaan lauantaille sijaistuksen pitämään Sh’Bamin tilalla 45minuutin pituisen jamitunnin. Luin virallisesta ohjaajamanuaalista, kuinka tunti kuuluu rakentaa, ja valmistelin soittolistan. Tuo lauantain tunti oli tosiaan nyt ensimmäinen ohjaus, jonka tein kokonaan yksin. Ohjaajana minä ja tunnin kannattelijana minä. Uskotte, että mua jännitti! Olin tottakai hyvin valmistautunut, niin huolella kuin vain mahdollista. Perfektionismiluonteellani valmistautuminen oli tehty niin ajatuksella kuin vain potentiaalini antoi myöden.

Menin hyvissä ajoin paikanpäälle, kikkailin laitteet kuntoon ja odottelin asiakkaita saapuvaksi. Voi jenha, kumpa tulisi edes viisi! Moni kun saattoi olla tulossa Sh’Bamiin, ja siksi kääntyä ovelta ennen tuntia pois – koska tilalla olikin BodyJam. Ja osa varmasti on samanlaisia, kuin itse asiakkaana: kovin ohjaajauskollisia. Toivoin tietysti, että tältä väliltäkin löytyisi porukkaa. Kultaisen keskitien ihmisiä, jotka haluavat vain tulla treenaamaan ja tanssimaan, nauttimaan liikkeestä ja musiikista ja antaa uusille ohjaajille mahdollisuuksia. Ja mun ilokseni näitähän löytyi. Sain ensimmäiselle tunnilleni kasaan huikean tanssiporukan, ja annan edelleen isoa sydäntä jokaiselle osallistuneelle. Olitte tärkeässä osassa mun ohjaajan uraani.

20161001_140351

Ja miten mun ensimmäinen ohjaukseni meni vai? No, rehellisesti sanottuna sitä on vaikea kuvailla. Meni hyvin joo, sain asiakkailta oikein kivaa palautetta ja oma fiilikseni oli tunnin ajan hyvä. Alussa sekoilin ihan ensimmäisellä minuutilla, en jotenkin saanut laskuista kiinni. Se harmitti ja harmittaa edelleen. Mutta loput 44 minuuttia koreografia ja laskut meni 100% oikein, ja siihen olen oikein tyytyväinen. Tietynlaisen vuorovaikutuksen ja rennon ilmapiirin luominen on tottakai nyt alkuun haastavaa, tiedostan sen. Ja koitan kehittyä siinä kaiken ohella! Oikeasti mun ensimmäinen tuntini meni varmasti paremmin kuin keskivertoensikertalaisen tunti. Kyllä sen kertoi oma fiilikseni ja saamani palaute. Edelleen pätee sanat ”ai etkö oo oikeasti ohjannut mitään aiemmin, ei uskoisi!”. Ja sehän lämmittää mun mieltäni. Mutta koska olen tällainen perfektionisti, jotenkin mun mielessäni on koko ajan vain kaikki, mitä en vielä osaa ja mitä pitäisi kehittää. Joka tapauksessa, fiilis tunnin jälkeen oli aika hassu. En oo kokenut sellaista ikinä aiemmin. Olin samaan aikaan ihan takki tyhjä, vaikkakin kovin onnellinen ja tyytyväinen.

En ehtinyt kovinkaan pitkään levätä laakereillani niin sanotusti, sillä seuraavana aamuna mua odotti seuraava ohjaus: BodyJam55 minuuttia eli kokonainen tunti. Toinen ohjaus ei jännittänyt niin paljon kuin ensimmäinen. Mukaan tuli vielä neljä sellaista biisiä, joita ei lauantain setissä vedetty. Kertasin ne aamulla ja aika rennoin mielin astelin paikanpäälle. Sen sijaan, että keskityin vain jännittämään omaa suoriutumistani, mua alkoikin jo innostuttaa, että saan tarjota tätä mahtavaa lajia ihmisille, jotka rakastavat ryhmäliikuntaa ja tanssia! Meillä oli aivan huikeat bileet tänään, ja oikeasti tunsin jo ihollani sen tietynlaisen fiiliksen, mitä kohti haluankin mennä omilla tunneillani. Haluan, että ihmisten olisi helppo heittäytyä tanssiin ja luottaa omaan tyyliinsä. Haluan, että musiikista nautitaan ja että pystyn tarjoamaan selkeät ohjeet koreografian opetteluun. Haluan olla innostava ja kannustava ja kaikinpuolin vaan BODYJAM. Tänään meni paljon paremmin kuin eilen. Ja edelleen saamani palaute kertoo, että olen onnistunut jossakin. Jos asiakas lähtee tunnilta hymyilevänä ja huikkaa vielä sanallisesti kiitoksen ja jopa positiivisen kommentin tunnista, olen pakosti tehnyt monia asioita oikein.

Mun on kuitenkin vaikea iloita siitä, että oon yltänyt oikeasti tosi hyviin suorituksiin jo nyt. Se, että olen panostanut tähän touhuun paljon aikaa ja energiaa, tuottaa selkeästi tulosta. Pitäisi tottakai koko ajan – siis ihan näin alkuvaiheessakin – nauttia siitä, mitä kaikkea osaan jo. En tiedä miksi, mutta keskityn kovin paljon nyt tuntien ulkopuolella kaikkien virheiden korjaamiseen. Seuraavaa tuntia varten mun tarvi kerrata nelosbiisin askellus merenquesta salsaan siirryttäessä, samoin kuin täytyy treenata peilin edessä loppuverkan mooveja, ne ei tuu vielä tarpeeksi hienosti. Biisit 4 ja 15 on siis mun ensi viikon to do -listallani. Kirjoitan tätä postausta taas sekä itselleni että teille. Kaksi ohjausta on nyt takana, ja koko ensimmäisen viikon aikana peruskoulutuksen jälkeen pääsin ohjaamaan yhteensä kolmesti! Ei huono alku ollenkaan. Ja tällä tietoa seuraavat tunnit on sitten viikon päästä sunnuntaina @p&t-kuntosali lielahti ja 13.10 olisi tiedossa uusi mahdollisuus uudessa paikassa, nimittäin juuri avajaisia viettäneessä Jumppaveskassa! Tättärää! Tulkaahan tanssimaan <3

screenshot_20160923-120642

Vaikka opeteltavaa on koko ajan ja tuun kehittymään matkan aikana valtavasti niin pakko sanoa jo nyt, että mä oikeasti rakastan bodyjamia ja sitä, että oon lähteny rohkeasti tavoittelemaan unelmiani  tän ohjaajajutun kautta! En löydä sanoja kuvaamaan sitä tunnetta, kun oot lavalla oot saanu opetettua koreon sun ryhmälle ja sit kaikki vaan tanssii ja luo yhdessä sitä huikeeta BodyJam-tunnelmaa. Ihan huikee syksy lähteny kovalla temmolla käyntiin, lisää tätä! ♡