Ajatuksia lenkkipolulta

Mun on tehnyt tosi kovasti mieli blogata tänään. Sitä tunnetta on vaikea kuvailla, mutta varmastikin vähän sama, kuin jos sä pitäisit taukoa jostain sulle tärkeästä harrastuksesta. Sen pariin vaan haluaa palata heti kuin mahdollista. Kirjoittaminen on rentouttavaa ja blogin kautta saatu vuorovaikutus antoisaa sekä kovin mielenkiintoista. Valmiin postauksen julkaiseminen tuo aina kivaa fiilistä, on ikäänkuin luonut jotain uutta. Ja sellaista flowta ja hyvää tunnelmaa oon tainnut juurikin kaivata. Tänään teki mieli kirjoittaa, mutta ei kuitenkaan ollut mitään ennaltasuunniteltua aihetta, johon syventyä. Olin jo puoli viideltä kotona töiden jälkeen, harvinaista. Sohva ei houkuttanut, eikä oikein ollut täsmällisen inspiroivaa ajatusta bloggaamista vartenkaan. Ehkä ulkoilemaan hetkeksi?

IMG_20160717_175308

Mietin, onkohan urheilullisuus vain ohimenevä piirre mussa. Jos joskus elämässä tuleekin jotain mielenkiintoisempaa, ehkä mä en sitten enää treenaakkaan? Mistäs sen tietää. Eikai tiedäkään. Olenko mä se iäkkäämpi ihminen, joka kertoo, että kyllä minäkin silloin nuorena…. Vaikka toisaalta, jos on koko elämänsä tähänkin saakka aktiivisesti liikkunut, miten siitä yhtäkkiä osaisi tai haluaisi päästää irti? Ehkä voin olla se varttuneempi täti, joka pitää muun ohessa kiinni terveyttä ylläpitävästä liikunnasta loppuun saakka. Kaikki on mahdollista. Tänään sain kokea sen fiiliksen, kun pääsee tauon jälkeen liikkumaan. Ihan mahtava! Sen perusteella tulen tuskin koskaan luopumaan liikkumisen tuomasta ilosta.

Niin, se liikunnan ilo ja liikkumisen tuoma hyvä olo. Aina treenitaukojen jälkeen lähtee ihan into piukeana kohti uutta treenikiertoa. Lajin valinta saattaa välillä olla vaikeaa, jopa yllättävää. Vai kuinka moni teistä olisi uskonut, että ensimmäinen treeni tällä viikolla olisi mun kalenterissani juoksu?! Jep, ei ihan ensimmäisenä olisi uskonut. Mutta niin vain kävi. Olosuhteet ja mielihalut johti mut lenkkipolulle. Aika hyvä valinta.

Siellä lenkkipolulla hämmästelin, miten joskus jaksoinkin olla kiinnostunut sykemittarista ja sen lukemista. Tajusin tänään olevani kovin vapaa, kun lähdin juoksemaan ihan vain siksi, että siitä tulee hyvä olo. On ihana päästä hikoilemaan ja vaikka tuntiin ei mahtunut kuin seitsemän kilometriä metsäpoluilla taitettuna, on kotiin päästyä tunne kovin hyvä. Endorfiininen. Miten joskus saattoikin hukata kaikki ne lenkin ajatukset, aistit ja fiilikset mittarin lukemien tuijottamiseen? Että kuinka nopea vauhti, kuinkako korkeat sykkeet ja mites kalorinkulutus. Niinpä, emmä tajua. Siis ihan silloista itseäni.

20160717_164626

Kantojen yli kirmaillessani muistin myös, että liikunta on mulle erittäin tärkeää omaa aikaa. Treenaan vapaa-ajallani, jotta saan energiaa arkiseen työntekoon. Liikunta antaa mulle iloa ja energiaa ja saan toteuttaa itseäni. Joskus nautin tanssimisesta musiikin tahtiin ja toisinaan motivoidun salitavoitteista. Välillä innostun osallistumaan johonkin hauskaan tapahtumaan, ja työpaikan hyvinvointisuunnitteluissa olen ensimmäisenä kannattamassa jotain yhteistä liikuntatapahtumaa. Miksei aikuisetkin voisi käydä säännöllisesti trampoliinipuistossa?

Kotiin saapuessani kysytään, missä oikein olin. Niin, miten sitä nyt kuvailisi. Lenkillähän mä. Vaikka oikeesti olin irrottautumassa työpäivästä, hikoilemassa, hakemassa hyvää oloa, inspiroitumassa kirjoittamista varten, nauttimassa elokuisesta luonnosta, viettämässä ihan vain minä yksin aikaa ja ennen kaikkea fiilistelemässä sitä, että mulla on terve ja toimiva kroppa, jota liikuttaa mielekkäiden lajien parissa. Kaiken taukoilun jälkeen sitä vaan taas tajuaa onnellisena, miten paljon liikunta antaa itselle. Toivottavasti sunkin viikko on alkanut hyvällä tavalla – oli se sitten lepoa tai treeniä!<3

20160808_205040

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramista.