Kesäkuntoon näillä eväillä

Kirjoittelin aiemmin tällä viikolla, että mun kesäkuntoni tulee olemaan tänä vuonna parempi kuin aiempina vuosina. En aio kuitenkaan ottaa minkäänlaisia dieettejä käyttööni. Miten tämä on sitten mahdollista?

Jos katsotte esimerkiksi tuota viime kesänä otettua kuvaa (ilman minkäälaisia muokkauksia), niin ette varmaan ihmettele sen enempää…  Allaoleva kuva on otettu heinäkuun lopulla. Lähetin sen kaverilleni saatesanoilla ”Elän ihan sairaan onnellisia aikoja just nyt, mutta fiilis kropassa on tämä: kun yritän hymyillä ja näyttää ulospäin sen onnen, mitä kesäloma ja just tapaamani mun elämäni kaikista komein mulle tuo, en kuitenkaan onnistu siinä. Näytän ihan sairaalta jotenkin, en lainkaan omalta itseltäni.” Ajat olivat kirjaimellisesti sairaan onnellisia.

Screenshot_2016-02-12-18-13-35-1

Mun kilpirauhasoireet alkoivat maalis-huhtikuussa, ja kesä 2015 meni aivan kamalissa kroppatunnelmissa. Olin aivan nesteinen, turvonnut ja fläsä. Muistan kaikki avunhuutoni valmennuksen puoleen, kun sähköpostia lähti useammalla syötöllä otsikoilla ”apua, olen lihava?!”. En tietenkään tiennyt, miksi olo oli niin tukkoinen ja epämiellyttävä. Paino vaan nousi, vaikka tein kaiken ihan samalla tavalla kuin aiemminkin. Olo oli tosi ihottava, ja kun puhuin kavereilleni, blogilukijoille, työtovereille, perheelle ja ties kenelle tästä lihavasta olosta, niin kukaan ei tietenkään osannut auttaa tai arvata, mikä taustalla oli. Moni varmasti ajatteli, että puhun ihan huuhaata – syö vaan vähemmän niin tulee kevyt olo! Tai tee enemmän aerobista! Niinpä. Eihän kukaan tiennyt tai osannut arvata, että terveys ei ollutkaan kunnossa. En siis edes minä itse. Loppujen lopuksi hakeuduin onneksi lääkäriin. Kiitos ystävälleni helsingistä, joka about pakotti tekemään niin. Ja kiitos valmentajan, joka vahvasti suositteli verikokeisiin menoa.

Puolen vuoden kroppapahoinvoinnin jälkeen sain tyroksiinin. Viime syksy meni annosta hakiessa ja tällä hetkellä tuntuu aika tasapainoiselta. Kroppa ainakin tuntuu taas omalta – ei lainkaan lihavalta tai muutenkaan epämiellyttävältä! Tekee mieli pukeutua kivoihin vaatteisiin, tekee mieli treenata ja tekee mieli ottaa kuvia elämästä. Ihan vaan, koska kroppa toimii normaalisti ja pienen kantapäänkautta oppimisen vuoksi olen oppinut arvostamaan sitä paljon enemmän. Sanonta ”minulla on vain yksi keho tässä elämässä, mitä jos rakastaisin sitä täysillä”, pitää ainakin omalla kohdallani koko ajan enemmän paikkansa. Ja juurikin siitä syystä, en aio hyödyntää ammattilaisen apua siihen, että olisin kesällä esimerkiksi ensisijaisesti kovin tiukassa tikissä ja niin sanotusti parhaassa biitsikunnossa. En, vaan mä aion nauttia vaan tästä matkasta Fitfarmilla, kun saan treenata tarkoituksenmukaisesti, kroppaani kunnioittaen ja voida sekä henkisesti että fyysisesti hyvin. Siihen mä käytän mun valmennustani. Treenaamisen pääpaino on muuttunut tiukan bodyn tavoittelusta enemmän nousujohteiseen treenaamiseen ja ilon ja elämäntyylin kautta tehtyyn sporttiseen kroppaan. Ja jos musta tuntuu jo nyt, että kroppa näyttää  hyvältä, niin ei se kovin paha voi kesälläkään olla ;)

Screenshot_2016-02-12-20-02-41

Kantapään kautta opittua, mutta toisaalta kovin arvokasta. Mun mielestäni kesäkunto tulee hyvästä olosta omassa kropassa. Mulle se voisi olla jo vaikka heti nyt – näillä eväillä mitä taskusta tässä hetkessä löytyy.

Treenikengissä on myös Facebookissa / Instagramissa