Kahdeksan virhettä tunnissa

Se fiilis, kun löydät tunnin ajalta kahdeksan virhettä itsestäsi. Yea, right! Eli samat Les Mills – jutut jatkuvat edelleen, pahoittelut, jos ikävöitte jo mun muitakin juttuja ja tuppaan näitä koko ajan. Mulla on nyt syysloma, joten koitan kirjoitella vähän muistakin aiheista tällä viikolla! Mutta nyt alkuun jatketaan aiheella, johon viimeksi jäätiin: lisenssivideon kuvaaminen. Lähdetään siitä taustatiedosta, että ostin lauantain itselleni elämäni ensimmäisen tabletin. Ajattelin, että se on kätevä keino kuljettaa noita BodyJam-juttuja mukana. Mun puhelimeeni ei nimittäin saa muistikorttia, ja se on ihan täynnä koko ajan, kun tilaa vievät kaiken tavallisen sisällön lisäksi sekä master class että bodyjam78-ohjelman musiikit. Ja jatkossa toki kaikki muutkin ohjelmat! Eihän tämä bodyjam-juttu tähän jää ;) Ajattelin siis eriyttää bodyjamin tonne tabletille kokonaan. Ja jos joskus meen vaikka jonkun toisen lajin peruskoulutukseen, niin tollahan on helppo kantaa matskut mukana. Ja tosiaan, tällä hetkellä, kun ajankohtaisena on kuvata lisenssivideo, niin eihän se onnistu, ellei mulla ole kahta laitetta. Toisella kuvaan ja toisesta laitan musiikit. Tabletin osto hyvin perusteltu, eikö?

Ryhdyin heti tuumasta toimeen, ja kuvasin sunnuntain tunnin lielahdessa. Nyt niinpäin, että musat tuli edelleen puhelimesta ja kamera oli päällä tabletissa. Kerkisin vasta tänään aamulla katsomaan tuon koko tunnin, ja kuten alussakin mainittu, niin löysin yhteensä kahdeksan virhettä tekemisestäni. Tunti meni oikeasti tosi hyvin ja onnistuin niissä, kohdissa, joissa oon aiemmin sählännyt jotain. Mutta nyt koreografiavirheitä tuli yhteensä 5! Kääks! Ei siis mitään isoja juttuja, eikä vaikuttanut tunnilla mitenkään – luulen, että asiakkaana ei tällaista edes huomaa. Mutta hitsi vie, että itseäni harmittaa. Miten niitä noin monta tuli! Heti kakkosbiisissä unohdin venytykset kyljille ja kutosessa piti mennä 4 kierrosta ilman taukoja (kuten itsekin ääneen videolla sanon), mutta menin kuitenkin vain kolme. Ja hassuinta oli se, että se biisi, jonka vedin koulutuksessa ja joka on mun vahvin, sisälsi suurimman osan virheistä: yhteensä 3 koreografiavirhettä ja siihen päälle pienen musiikkivirheen – en tee trap armseja ihan täysin musiikkiin. Koreografian lisäksi muitakin osa-alueita arvioidaan. Tekniikassa näen itse heti kaksi korjattava kohtaa, täytyy olla terävämmät kädet kahdessa kohdassa koreota. Koreografisia virheitä tuli vielä biisissä 7, kun asiakkaat muisti smack it kädet, mutta itse en. Ja viimeisin oli tosiaan tuossa ”omassa biisissäni”, jossa sekoitin piiskan ja kyynärpään iskemiset siten, että tein ne peräkkäin kun piti tehdä vuorotellen. Jepjep. Monta pientä juttua, varmasti liian monta.

img_20161016_200340

Jos olit tunnilla tai jos katsoisit ton mun videoni, ei välttämättä uskoisi, että virheitä löytyy noin paljon. Koska oikeasti kaikki meni tosi hyvin! Ja seivaan noi virheet siten, että asiakkaana ei varmasti huomaa mitään. Mutta haluan lähettää Les Milssille sellaisen videon, jonka voin allekirjoittaa, että yritän tosissani ja että olen tehnyt parhaani. Onneksi kuvasin nyt, niin pystyn seuraavaa tuntia varten korjata nuo kaksi tekniikkajuttuja – lisätä terävyttä käsiin. Koreografian osaan kyllä sataprosenttisesti, en tiedä, miksi nyt tuli noin monta tiplua. Täytyy vaan keskittyä vielä enemmän.

Seuraava tuntini on tällä tietoa vasta sunnuntaina lielahdessa! Ilmoittelen, jos äkillisiä sijaistuksia tulee ennen sitä. Ja voitte uskoa, että mulla on kamera mukana taas. Huomasin kyllä senkin tällä harjoituskierroksella, että tabletin kaiutin on jotenkin huono vastaanottamaan ääntä, ja ensi kerralla taidan tehdä niin, että laitan musat tabletilta ja kuvaan omalla puhelimellani. Koska nyt noi musiikit kuuluu vähän hassusti. Ei oo helppoa, mutta varmasti vaivanarvoista!

Lisenssiä kohti, yhtä vahvasti kuin tähänkin saakka. Harjoitukset jatkuvat! ;)