Penkki, kyykky, mave – mikä niissä oikein viehättää?

Olen huomannut itsessäni erään uuden piirteen. Olen vähän huomaamattakin luonut sisäistä motivaatiota treenihommia kohtaan erään uuden asian kautta. Mua nimittäin kiinnostaa kovasti, kuinka hyvä olen penkkaamaan, kyykkäämään ja vetämään maasta! Ehkä stereotypisesti ajateltuna kaikki kolme ovat sellaisia miesten voimaliikkeitä, joilla mitellään vahvuudesta. Mitä enemmän rautaa nousee, sitä kovempi tyyppi! Tokihan naisetkin harrastaa voimailujuttuja, nykyisin koko ajan aiempaa enemmän. En mä sitä sano. Mutta ei kaikkia salilla käyviä naisia kiinnosta edellämainitut. Sen sijaan monia salilla käyviä miehiä kiinnostaa kyllä sitäkin enemmän – ainakin penkkipaikka on aina varattuna, kun sitä kohti pyrkii alkuviikosta……

Ja mä oon jollain vähän hassulla tavalla jäänyt koukkuun noihin kolmeen liikkeeseen. Treeni tuntuu rajulta vasta, kun joku näistä on tehty.

Tämä erikoinen intohimo on syntynyt hiljalleen ajan kuluessa, vähän huomaamattakin. Tiedättekö? Käyn säännöllisesti salilla, ja teen treeniohjelmassani viikoittain jotakin tiettyjä liikkeitä. Aikaa kuluu, ja huomaan kehitystä treenipainoissa. Sitä kautta tulee mieleen kysymys, kuinkahan suuri lukema nousisi ykkösmaksimina. Ja sitten niitä tekee mieli kokeilla. Ei sen takia, että koitos itsessään olisi kovin mairitteleva. Päinvastoin, hyvä kun ei yöunet ole menneet pelkästä ajatuksesta. Mutta jollain hassulla tavalla sitä haluaa vaan hitsin kovasti saada jotkin lukemat itselleen. Muistoksi? Merkiksi? Saavutukseksi? Emmä tiedä edes, miksi.

Snapchat-307587314 (1)

Ja jos joku nyt ehdottaa, että miksen ryhdy enemmänkin treenaamaan vain näitä varten. Saahan silloin tuloksiakin nostettua todella paljon paremmin, kun treeniviikot on suunniteltu ainoastaan kovia vetoja varten. Mutta oma ajatukseni ei ole kuitenkaan niin yksioikoinen. En suoraan sanottuna halua luopua bodailutyyppisestä salitreenailusta sen vuoksi, että saisin mahdollisimman hyvän tulokset voimaliikkeiden ykkösmaksimeissa. Toisin sanoen, en ole niinkään kiinnostunut harjoittelemaan vain ja ainoastaan voimailujuttuja, mutta sisällytettynä niitä treeniviikkoihini, koen kovin mielenkiintoiseksi aiheeksi tietää omat maksimini. Kuulostaako sun mielestä ihan hassulta vai löydätkö mun logiikkani tästä?

Olen tähän astisessa elämässäni kokeillut ainoastaan maastavedon ykkösmaksimia. Taisi olla noin puoli vuotta sitten, tulos 120kg vetoremmien ja vyön kanssa. Kyykkyä en ole koskaan kokeillut, mutta nyt kun olen löytänyt vihdoinkin hyvän kyykkäysasennon, jolla pääsen maahan saakka suurinpiirtein tyylikkäästi, tekisi ihan hurjasti mieli kokeilla ykköstä! Kasikympillä olen tehnyt 3×3 sarjaa, joten siitä ylöspäin voisi olla maksimin lukema. Ja penkki vasta onkin inspiroinut mua viime aikoina! Mun vammainen olkapääni ei oikein tykkää punnerrusliikkeistä, mutta nyt talven aikana olen pystynyt tekemään niitä ilman suuria kipuja. Ja penkki taitaa olla näistä kolmesta kohdallani se heikoin, 45kg 6-8 toiston sarjaa, mutta pikkuhiljaa sekin paranee. Maksimi saattaisi siis olla jotain tuosta vähän ylöspäin.

Eikö noiden kolmen liikkeen yhteenlaskettu tulos kerro sitten jotain suuntaa sun voimatasoista? Jos laskisin itselleni tämänhetkiset numerot, niin nostettuina on tosiaan tuo 120+80+45 = 245kg. Mikä sun tulos on, jos oot ehtinyt kokeilla? Onko jokin kolmesta selkeästi vahvin? Mikä olisi hyvä yhteistulos tällaiselle perustreenaajalle? Pitäsiköhän mun viedä tää juttu ihan käytäntöön, ja hakea itselleni myös penkin ja kyykyn ykkösistä numerot muistoksi tästä eletystä elämästä :D

cover_photo_1485082720183

Ei mulla mitään vastausta siis otsikon kysymykseen ole, mutta jokin niissä nyt vaan niin hitsin kovasti viehättää. Ehkä tiedät, mistä puhun. Se tunne, kun treenille lähtiessä oikein hirvittää, ja ennen koitosta joutuu kerätä aggressiota, jotta suoritus ylipäänsä on mahdollinen. Ja se fiilis, mikä tulee, kun homma etenee ja tulee onnistumisia! Kyllä vain. Mun on saatava omat parhaat luvut itselleni. Voi sitten mummona muistella, jos ei niillä muuta käyttöä ole, hehe.

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramissa. Ootko muuten huomannut, että myös tänne portaaliin on tullut tykkäysmahdollisuus. Tossa postauksen otsikon alla on pieni sydän, jotka klikkaamalla tuet blogini näkyvyyttä portaalissa, Kiitos <3