Kevätprojekti

Opiskeluaikoina laadin itselleni vähän huomaamattakin tietynlaista viisivuotissuunnitelmaa. Tai saattoi se olla kymmenenvuotissuunnitelmakin. Ei mulla aikataulua tainnut olla tiedossa, mutta suunnitelmia ja tavoitteita kuitenkin. Arvojeni ja unelmieni pohjalta totesin, että olisin enemmän kuin onnellinen koulutusta vastaavasta vakituisesta työpaikasta sekä pankin myönnytyksellä hankitusta omistusasunnosta. Osa teistä tietääkin jo, mutta taidan iloita saavutetuista jutuista uudemman kerran ääneen. Lokakuussa 2015 sain havittelemani vakituisen työn. Ja tasan vuotta myöhemmin, lokakuussa 2016,  ostettiin yhteinen asunto. Asun siis tällä hetkellä ensimmäistä kertaa ikinä vuokran sijasta omistusasunnossa, mikä on työn lisäksi ollut eräänlainen life goal mulle itelleni.

Jokainen kotoilijaihminen tietääkin, mitä tapahtuu, kun yhdistää uuden asunnon ja kevätauringon toisiinsa. Jep, jäätävä sisustus-, siivous- ja järjestelyvimma!

Koska uudessa kodissa on asuttu vasta alle puolen vuoden ajan, ei olla maltillisina ihmisinä edes väkisin väännetty kämppää täyteen kaikkea tavaraa. On hankittu vain ja ainoastaan sellaisia juttuja, joita on tarvittu, ja jotka on tuntuneet sopivilta. Eli asunnossa itsessään on vielä tilaa uusille sisustuselementeille, paljonkin. Ei kuitenkaan keväthurmoksessa aloitettu siitä, vaan sellaisesta projektista, joka tietoisesti jätettiin kokonaan kevätauringon innoittamaksi: parvekkeesta.

Meillä on melko iso, yhdeksän neliön kokoinen, lasitettu parveke, ja se on koko talven ollut ihan tyhjillään. Nyt kesää kohti mennessä siitä kuitenkin avautuu aivan kuin lisähuone meidän kaksioomme, ja nyt tuntuukin tosi kivalta, kun jätettiin koko projekti odottamaan tätä hetkeä. Ei etukäteen toki tiedetty, milloin olisi hyvä hetki, mutta nyt viikonloppuna se koitti. Lepopäivä treenistä ja kevätaurinko yllytti meidät ryhtymään parvekeprojektiin. Ollaan kyllä ihan hitusen varhain liikkeellä, sillä kaupat alkavat myydä kesäpihajuttuja täydellä teholla vasta maalis- huhtikuun taitteessa, mutta viikonlopun kierrreltyämme eri kauppoja niin tampereella kuin pirkkalassakin, saatiin hyvä alku prokkikselle.

Saatiin valittua kumpaakin miellyttävä parvekelaatta, ja sen laittohan tapahtui tietysti sunnuntaiaamuna seitsemältä, hehe. Naurattaa ihan, kun ollaan kumpikin niin aamuihmisiä ja toisaalta niin innoissan nyt yhdessä suunnittelemassa näitä juttuja. Kierrettiin myös jalat väsyksiin eri liikkeissä etsimässä rottinkikalusteita, ja lopulta löydettiin kriteereitä vastaava sohva: löhömahdollisuus ja tukeva runko miellyttäviä värejä unohtamatta. Vaikka nyt on vasta maaliskuu, aurinkoisina päivinä tuolla lasien sisäpuolella on jo tosi lämmin, ja sunnuntaita vietettiinkin pitkälti siellä! Ihanaa.

Viikolla näitä juttuja ei tule tehtyä, mutta nyt onkin kevään viikonlopuille insipiroivaa projektia tiedossa. Olisko teillä vinkkejä, mitä tonne parvekkeelle laittaisi kasvamaan? Joko katseltavaa tai jotain syötävää, sellaista, mikä viihtyy parhaiten auringossa ja todella lämpimässä, parvekkeelle kun paistaa aurinko aamusta iltapäivään? En tiedä mitään näistä jutuista, joten ilahdun todella, jos sulla olisi antaa jotain vinkkiä! Onko sulle tullu sisustus- ja siivousvimma kevätauringon myötä? ;)

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramissa. Tossa postauksen otsikon alla on pieni sydän, jota klikkaamalla tuet blogini näkyvyyttä portaalissa, Kiitos <3