Kyykkääminen vyön kanssa – edut ja haitat?

Tällä hetkellä treenivihkostani löytyy hassuja kirjauksia – pelkkiä jalkatreenejä toisensa perään! Viimeiset kolme viikkoa on menty tietyin rajoituksin olkapään tulehdustilan vuoksi, ja treenivihkoon on tosiaan kertynyt salilta pelkkiä jalkatreenejä kuluneen toukokuun ajalta. Mutta mikäs siinä, eipä noi jalat kovin dominoivat vielä olleetkaan muuhun kroppaan nähden ;) Ja aiheeseen liittyen käytiin tänään salilla yhessä treenaa mun maailman komeimman kanssa. Sen nimi on muuten Aleksi, eikä se varsinaisesti kai halua kauheasti täällä blogissa esiintyä. Mutta nimen saatan kertoa, kun sitä on tullut tuolla snäpissäkin jo sillointällöin mainittua. Ei se nyt mikään maailman suurin salaisuus ole. Joka tapauksessa, treenattiin siis jalkoja ja se saneli liikkeet ja mä tein perässä. Kyykättiin alkuun aika monta sarjaa sekä leveetä että kapeeta kyykkyä. Ihan peruskyykkyä vapaalla tangolla. En oo nyt hetkeen tehnyt sitä omassa ohjelmassani, mutta tänää saatoin taas lievästi sanottua syttyä siihen touhuun! Tiedättekö miksi?

Koska kyykkäsin vyön kanssa.

Snapchat-1279555040217137005

Ihan ensimmäistä kertaa, mutta en takuuvarmasti viimeistä. Olen joskus aiemminkin pohtinut asiaa täällä blogissa, miettinyt vyön etuja ja haittoja kyykätessä. Ja päätynyt aina siihen tulokseen, että en mä sellaista tarvitse. Koska tuleepahan keskityttyä keskivartalon pitoon kunnolla ja vyö nyt muutenkin saattaisi olla vähän turhan hienoa välineurheilua mun kaltaiselle treenaajalle. Kunnes sitten tosiaan ihan vain huvin vuoksi halusin kokeilla sitä käytännössä. Tai oikeastaan kyykky alkoi painaa jo toisessa sarjassa selkään, ja alkoi taas perinteinen turhautuminen, kun jalat jaksaisi, mutta keskivartalo ei. Ja joo, jonkun mielestä tässä kohdassa menee väärin, kun sen vyön ottaa mukaan touhuun. Tiedän. Ja mielipiteitä on varmasti monia. Mutta ilman suurempia odotuksia halusin vain kokeilla vyötä. Kun toisella oli se mukana siinä vieressä. Ja hitsi sentään, kun sen vyön kanssa tuntuikin niin paljon vahvemmalta!

Etuina vyön kanssa kyykkäämisessä oli näin ensituntumalta muun muassa se, että sai tosiaan keskityttyä jalkojen treenaamiseen. Unohtui kokonaan selän väsyminen ja kaikki energia meni vaan siihen jalkojen treenaamiseen. Sai sarjat tehtyä loppuun, eikä tarvinnu turhautua. Ja tältä kannalta vyö on hyvä jalkatreenissä, niitähän siellä kyykätessä tehdään, eikä keskivartaloa. Ja kyykätessä tuntui vahvemmalta, niinkuin myös sarjapainoissakin kävi! Uskon, että ensi kerralla, jos teen enemmän voimaviikon tyyppistä treeniä, eli kutosia tai kaseja (tän päiväisen 10-15 toiston sijaan), niin tuolla vyöllä pääsee kyllä pykälän eteenpäin painojen kanssa. Kiinnostaako teitä kuulla, jos ensi lauantain jalkatreenin jällkeen raportoisin asiasta? ;) Ja joo, sytyinkö ihan pikkusen  tohon vyöhön, kun nyt jo odotan seuraavaa jalkatreeniä! Vaikkei edellisenkään kolotuksia ole vielä koettu. Kyllä vaan.

Ootko sä kokeillut vyötä kyykätessä? Puolesta vai vastaan? Kaikki mielipiteet perusteluineen on kiinnostavia, saa jättää! Mielelläänkin!

Snapchat-3273328259245396660

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti Instagramista.